Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


start

Dit is een oude revisie van het document!


Rolstoelvriendelijke plant- en groentafel al 20 jaar in gebruik!

In het Duits: Rollstuhlfreundlicher Kunststoff Pflanztisch

Voor meer informatie, klik hier

Fijn tuinieren aan ’n handige Planttafel of gewoon genieten van een bloeiend bloemenperk

Minder valide mensen kunnen aan deze verhoogde Planttafel op ooghoogte tuinieren. Iemand met een rolstoel kan zo onder deze Planttafel rijden. Aan de tafel kan worden geplant, gepoot, gezaaid, gesnoeid of geschikt. En van een tafel vol met planten geniet iedereen.

De Planttafel is van kunststof en daarom stevig en stootvast. Hij kan ook als plantenbak voor interieurbeplanting worden gebruikt. Niet alleen buiten maar ook binnen. Bijvoorbeeld in een centrale ruimte, kantine, wintertuin of op gangen en zalen.

Andere mogelijkheden waarvoor de planttafel geschikt is zijn bijvoorbeeld het het presenteren van fruit, producten of voor kinderen als zandspeeltafel.

Voor meer informatie over maatvoering, kleuropties, materiaalsoort en gebruik, kunt u digitale informatie aanvragen via hermanberteler@yahoo.co.uk of klik hier om naar de informatie direct te lezen binnen deze website.

Voor een offerte of order kunt u via hermanberteler@yahoo.co.uk contact met ons opnemen.

Groen en tuinieren voor ouderen en gehandicapten

Ouderen, kinderen en mensen met een functiestoornis hebben - net als ieder ander - ook behoefte aan natuur, tuinieren en recreeren. Toch ondervinden zij hierbij vaak de nodige problemen. Maar niet alleen de gebruikers van openbaar groen ervaren de nodige beperkingen als het gaat om bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid; ook hulpverleners in de intramurale zorg, opleiders en bedrijven stuiten op de tekortkomingen van groenvoorzieningen, speel- en recreatieterreinen, volkstuinen en natuur.

Hoe lost U deze problemen op voor mensen die om welke reden dan ook minder valide zijn?

Toegankelijk en bruikbaar groen

Bureau Aangepast Groen adviseert op het gebied van aangepast tuinieren en recreeren voor ouderen en gehandicapten. In onze benadering staan de fysieke, emotionele, sociale en ergonomische aspecten van aangepast groen centraal. Zintuiglijke prikkels, veiligheid, actieve en passieve beleving: het zijn de essentiele ingredienten voor de uiteindelijke vormgeving van het groenontwerp en de daarbinnen geplande activiteiten.

Design for All

Bureau Aangepast Groen - Nominee of the Travel & Leisure category for the 2001 Breaking Barriers Award on Design for All, European Commission. (integrale toegankelijkheid met inbegrip van bereikbaarheid en bruikbaarheid).

Onze expertise met betrekking tot Integrale Toegankelijkheid richt zich op twee aspecten:

  • De wenselijkheid en noodzaak om toegankelijkheid vroegtijdig te integreren in processen van ontwikkeling, ontwerp, planning en uitvoering.
  • De vertaling naar toegankelijke oplossingen.

Bureau Aangepast Groen beschikt over de gespecialiseerde expertise die hiervoor nodig is. Deze heeft zich ontwikkeld sinds 1978, met de introductie van Horticultural Therapy in Nederland, door buitenlandstudies, zelfstudie, literatuuronderzoek en praktische ervaring. De praktische ervaring werd opgedaan vanaf de in 1978 door Herman Berteler opgezette Beroepsopleiding Tuinbouw voor Lichamelijk Gehandicapten te Werkenrode, in Groesbeek.

Literatuur

Voor een overzicht van literatuur, rapporten en artikelen betreffende Aangepast Groen, verwijzen we naar Literatuur (klik hier op). {http://www.issuu.com/easscheman/docs/rijk_aan_vogels_kennismaking?e=1067513/14850735}

Portfolio met projecten

Projecten gericht op Design for All zijn opgenomen binnen de website van B.A.G. De in deze projecten verzamelde, ontwikkelde en verankerde kennis vormen een bijdrage aan onze expertise. Hieronder treft u uitvoerige beschrijvingen aan, ondersteund met fotomateriaal. Voor toegang klikt u op Projecten.

Advies

Zijn de 'standard rules' in een intentieverklaring door de gemeente Nijmegen als de eerste gemeente in Nederland ondertekend, de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van de open ruimte laat in het algemeen nog veel te wensen over.

Op basis van meer dan 33 jaar ervaring en specialisatie in Aangepast Groen, is Herman Berteler als ex ontwerper van Aangepaste Groenvoorziening en Tuinen, nog steeds als adviseur inzetbaar. Hoe toegankelijk en bruikbaar is het openbaar groen, kunnen kinderen geïntegreerd spelen, zijn parkeerplaatsen optimale rustplaatsen, is de camping bruikbaar voor gezinnen met een gehandicapt gezinslid of voor ouderen, laat de volkstuin mensen met een fysieke functiestoornis toe of kunnen visueel gehandicapten voldoende veilig uit de voeten?

Dagelijks blijkt dat ontwerpers en inrichters, planologen en uitvoerders een verkeerd mensbeeld hanteren en onnodige drempels opwerpen voor grote delen van de bevolking. Fysieke, emotionele en sociale veiligheid zijn nog steeds niet integraal gewaarborgd.

Ontwerp

Herman Berteler is gespecialiseerd in het ontwerpen van en adviseren over tuinen, tuinieren en groenvoorzieningen met geïntegreerde toepassingsmogelijkheden. Toepassingsmogelijkheden voor zowel de directe tuinliefhebber of gebruiker zoals particulieren en parkbezoekers, maar ook voor interne disciplines als bijvoorbeeld activiteitenbegeleiding, ergotherapie of fysiotherapie en verpleging. Sinds de jaren 80 heeft Herman Berteler vele tientallen projecten ontworpen en geadviseerd voor inrichting en gebruik als therapietuin, belevingstuin, zintuigentuin, Alzheimertuin, modeltuin of recreatief gebruik als wandelpad, natuurroute, heemtuin of speelbos. Vanaf begin 2012 is Herman Berteler gestopt met ontwerpen en richt zich alleen nog op advies en kennisoverdracht.

start.1562940398.txt.gz · Laatst gewijzigd: 2019/07/12 16:06 door Marcel Berteler