Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


projecten:start

Projecten

Hier vindt u projecten welke door Herman Berteler van Bureau Aangepast Groen zijn gerealiseerd. De projecten lopen uiteen van renovaties tot nieuwe aanleg en inrichting, van beheerplan tot toegankelijkheidsadvies, van eenvoudige bebordingsadviezen tot planbeoordelingen.

Het aantal projecten zal in de nabije toekomst worden uitgebreid en geactualiseerd.

Woonzorg Nederland, De Klinkenberg 2001 - Ede

2001-12-30

Opstellen van een Programma van Eisen met betrekking tot de terreininrichting na nieuwbouw en uitbreiding van verpleeghuis De Klinkenberg te Ede met specifieke aandacht voor bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid voor ouderen, somatiek en psychogeriatrie. Writing of a Program of Demand for the total yardrenovation of Nursing home and Old peoples homes De Klinkenberg at Ede particular for accessibility and utility for elderly, somatic and psychogeriatric.

Woonzorg Nederland, Tuinkamers 2001 Schooterhof / Garden rooms - Haarlem

2002-05-15

Ontwerp en advies met betrekking tot de inrichting van tuinkamers voor psycho geriatrische bewoners en zelfstandig wonende ouderen, zowel in entree-ruimte, atrium als PG-huiskamer bij Zorgcentrum De Schoterhof te Haarlem. Onderdeel t.b.v. het proefproject Senioren actief in Groenkamers, uitgevoerd in 2002 en 2003. Een nieuwe zorgaanpak om natuur in de ouderenzorg te introduceren.

Design for elderly with special needs like psycho geriatric, from garden rooms in atrium, central living and housroom inside Home for elderly and Social Service Centre De Schoterhof at Haarlem.

AC de Houtmolen - Doetinchem

2000

Ontwerp en advies studieproject, betreft een gecombineerd vijverobject van verschillende niveau's voor o.a. rolstoelgebruikers. Naast de grondvijver is er een verhoogd uitgevoerde houten vijver in verschillende hoogtes met wateroverloop. Studieproject van leerlingen AOC Oost, locatie Doetinchem. Aan de Houtmolenstraat 16 in Doetinchem.

Natuurvereniging De Ruige Hof, De Ruige Hof - Abcoude

2001-06-20

Advies en ontwerp gericht op integrale toegankelijkheid van de Heemtuin voor mensen met een handicap waaronder rolstoelgebruikers. Gelegen in het oude veenweidegebied tussen het AMC en het Abcoudermeer, nabij centraal park Gaasterdam en Klarenbeek. Opgenomen in de brochure de Groene Knoop.

Advice and design for all, integrale accessibility for people with special needs including wheelchair users for a botanical garden in the old moor region near Amsterdam Medical Centre.

Stichting Craeyenburch, BEO tuinproject - Nootdorp

2001-02-07

Advies voor tuinproject gericht op Beleving, Educatie en Ontmoeting voor verstandelijk gehandicapten waaronder bewoners van het laagste niveau en oudere verstandelijk gehandicapten met als bepalende factor het belevingsaspect voor de bewoners van het laagste niveau van Craeyenburch in Nootdorp.

Bedrijfs- en visiepresentatie voor landschapsontwerp belevingstuinen en aanvullende tuinonderdelen.

Advice for a design for all unique garden of Perception, Education and Development for mentally handicapped, special them from the lowest level of residents of Foundation Craeyenburch at Nootdorp.

Zorgcentrum / Social service centre Maria-oord, Unittuinen 1999/ Unit gardens - Vinkeveen

2000-10-25

Advies en ontwerp voor drie unittuinen en een binnentuin ten behoeve van somatiek en psychogeriatrie voor actieve en passieve beleving en zintuigprikkeling bij Zorgcentrum Maria-oord in Vinkeveen.

Advice and design for all for three unit gardens and one walled garden for somatic and psychogriatric with special attention for active and passive horticultural therapy and stimulating of perception and sense at Social Care centre Maria-oord at Vinkeveen.

AC Vught - Vucht

1999

Ontwerp tuinrenovatie AC Vught aan de Gogelstraat 3a. Betreft een tuinrenovatie gericht op recreatief gebruik, waarbinnen voorzieningen voor o.a. rolstoelgebruikers en slechtzienden.

De Blauwe Kamer-Convergo - Breda

1997-1999

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding belevingstuin voor visueel-verstandelijk gehandicapten bij de Blauwe Kamer en school Convergo te Breda, aan de Galderseweg 65. Een natuurgerichte belevingstuin met zintuigeilanden gericht op voelen, horen, proeven, zien en evenwicht. Opgenomen zijn o.a. een waterpartij met een beweegbare brug, verhoogde vijver met overlopen en actieve water-spelvormen, vlonder met water- en geluidselementen, leitunnel en tactiele poorten, diverse acoestische elementen, speciale wanden, geleideroutes e.d.

Het Twiskehuis - Amsterdam Noord

1998

Ontwerp en uitvoering totale tuinrenovatie bejaardenhuisvesting Het Twiskehuis te Amsterdam, aan de Watermanstraat 2 in Noord. Betreft twee tuinen bestemd voor zowel passief als actief gebruik met daarbinnen therapeutische elementen. Ook aanwezig planttafels, kweekkas en leitunnel.

Eduard Douwes Dekkerhuis - Amsterdam Noord

1997

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding algehele terreinrenovatie verpleeghuis EDD in Amsterdam-N, aan de Schoenerstraat 11. Grote recreatietuin met diverse tuinhoeken voor zowel recreatief als therapeutisch gebruik, bestemd voor zowel somatiek als psychogeriatrie. Ingrediënten: naast wandelroutes en terrassen, grote vijver, verhoogde vijver met overloop, doolhof, planttafels, pergola's en Japanse patiotuin.

Huize St.Joachim en Anna-Nijmegen

1997

Ontwerp van een tweede, aangepaste activiteitentuin bij Huize St. Joachim en Anna te Nijmegen, aan de Groesbeekseweg 327. Betreft recreatietuin met mogelijkheden voor tuinactiviteiten voor zowel somatiek als psychogeriatrie. Aanwezig planttafels, verhoogde border, leitunnel, verhoogde vijver, kweekkas alsmede tuinprieel, kiosk, kippenren en dierenverblijf.

Vrijthof - Tiel

1996

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding van twee patiotuinen t.b.v. de afdeling PG bij verpleeghuis Vrijthof in Tiel, aan de Burg. Meslaan 49. Het betreft twee ruime psychogeriatrische tuinen voor recreatief, therapeutisch en actief gebruik ook voor somatiek. Ingredienten zijn o.a. planttafels, plantmuren, geluidselementen, volieres, terrassen, leifruit e.d.

Aeneas - Breda

1995

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding van grote therapie-recreatietuin bij verpleeghuis Aeneas te Breda, aan Zaart 35. Betreft een grote gecombineerde tuin voor actief tuinieren en recreatie, met daarbinnen mogelijkheden voor therapeutisch gebruik. Ingrediënten zijn o.a. kweekkas, planttafels, verschillende biotopen, leifruit, leitunnel, trappenhuis, elementen voor mobiliteitstraining, een wipwapbrug, terrassen, pergola''s, geluidselement e.d. Uitgevoerd met sfeerverlichting.

projecten/start.txt · Laatst gewijzigd: 2019/07/12 08:12 door 127.0.0.1